Sposób przygotowania

Pomarańcze dobrze myjemy i sparzamy. Obieramy ze skórek. Skórki moczymy w zimnej wodzie przez 2 dni, co jakiś czas zmieniając wodę. Potem przez 20 minut gotujemy w małej ilości wody z dodatkiem octu. W garnuszku gotujemy wodę z cukrem i wkładamy skórki. Gotujemy na wolnym ogniu, bez przykrycia, około godziny. Od czasu do czasu mieszając. Studzimy, przekładamy do słoiczków i trzymamy w lodówce.
Smaczności

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja zalewam gorącym syropem w którym się gotowały, zakręcam słoiki i odstawiam do góry dnem - same się wekują i mogą stać długo
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    dziękuję, wypróbuję i ten sposób :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    muszę w końcu sama zrobić a nie kupować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Robiłam, ale bez octu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !