Sposób przygotowania

Rosół doprowadzić do wrzenia .Na oliwie zeszklić posiekaną cebulkę i dodać do rosołu.Kiełbaskę pokroić w plasterki , podsmażyć i dodać do zupy.Dodać liście laurowe i ziele angielskie.Gotujemy ok. pół godziny i dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki ,a marchew w plasterki.Jak ziemniaki i marchewka będą miękkie ,to dodajemy starte ogórki na tarce .Gotujemy jeszcze ok. 10-15 minut i dodajemy obrany i nacięty ząbek czosnku.Pod koniec gotowania doprawiamy chrzanem i ewentualnie solą i pieprzem do smaku

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    super zupa-dziś robię ogórkową z tego przepisu
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pomysłowa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !