Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z bialym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
ser biały 1/2 kg
budyń waniliowy
żółtko jajek 1 szt
cukier
śmietana
woda 1-1,5 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z bialym serem

Makę mieszamy z gorącą wodą i zagniatamy ciast , odstawaimy na 15 minut. W tym czasie mielimy ser następnie dodajemy żółtko i budyń oraz cukru do smaku, wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto wałkujemy dość cienko , na brzeg nakładamy łyżeczką farszu, zakrywamy ciastem i wycinamy pierogi, uważamy aby boki były dobrze sklejone.Gotowe wrzucamy na osolony wrzątek i gitujemy na wolnym ogniu od chwili wypłynięcia około 3-5 minut. Podajemy ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewcia1312 10.05.2012 07:39
uwielbiam:)
traktorek 15.03.2012 16:51
mniam
kuklik 12.03.2012 11:46
pycha
Kamila/kami007 11.03.2012 14:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak