Sposób przygotowania

Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ubijamy, dodajemy budyń waniliowy lub śmietankowy, cukier, proszek do pieczenia i mleko. Wszysko miksujemy na gładką masę. Potem stopniowo i powoli dodajemy do ubitych białek, ciągle ubijając. Powstałą masę wylewamy na blachę (mniejszy rozmiar) wyłożoną papierem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut.
Mleko gotujemy, dodajemy cukier (jeśli budyń jest słodzony, to tylko 2 łyżki cukru dodajemy) dodajemy masło. Wsypujemy 2 budynie i szybko mieszamy trzepaczką do jajek. Gdy budyń się zsiądzie, odstawiamy do wystygnięcia. Potem miksujemy go z serkiem waniliowym. Brzoskwinie kroimy w kawałki. Biszkopcik kroimy na kawałki, nakładamy krem i brzoskwinie.
Smaczności

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Karolciaf1990

    apetyczne
  • 4
    original
    Opublikowano

    Karolciaf1990

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    [ychotka
  • 3
    original
    Opublikowano

    jola1508

    [ychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Fajny deserek. Wypróbuję ale teraz zamiast brzoskwiń dodam truskawki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Bardzo fajny i smaczny deserek!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !