Sposób przygotowania

Przestudzoną wodę wlać do słoika i wymieszać z mąką. Czosnek obrać i każdy ząbek naciąć na krzyż. dodać do wody. Z kromki chleba okroić skórkę i dodać do słoika .Słoik okryć czystą ściereczką i tak zostawiamy na 4-5 dni ,aby zakwas się ukisił .Potem wystarczy przecedzić i zakwas do żurku gotowy.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    Alternatywa dla żurku z torebki. Dziękuję
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    podstawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !