Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bardzo szybka Niby-chińszczyzna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zupka chińska
papryka czerwona
cebula
pieczarki
kurczak
sos sojowy
miód
cytrynka

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo szybka Niby-chińszczyzna

To taka chińszczyzna po polsku, czyli z chińszczyzną nie ma nic wspólnego :) Ale za to smakuje zaskakująco dobrze i przyrządza się ją w 10 minut. I ani minuty dłużej. Do dzieła:

1. Pierś kurczaka pokroiłam w cienkie paseczki.

2. Poszatkowałam w miarę drobno kapustę pekińską, cebulę, 3 pieczarki i paprykę pokroiłam w paseczki - wyszło ok. 2 pełne garści warzyw.

3. Przygotowałam w kubeczku sos: 5 łyżek pikantnego ketchupu, łyżka sosu sojowego, sok z 1 plasterka cytryny, 2 łyżeczki płynnego miodu.

4. Na gorącą oliwę wrzuciłam kurczaka.

5. Makaron z 2 zupek chińskich zalałam wrzątkiem - na resztę działań mamy 3 minuty.

6. Smażyłam kurczaka 2,5 minuty co jakiś czas mieszając.

7. Dodałam warzywa smażąc 1 minutę.

8. Odcedziłam makaron i dodałam na patelnię, polałam sosem i dokładnie wymieszałam.

Gotowe. Jak widzicie, przygotowanie tego dania zajmuje nie więcej 10 minut. A jest tak smaczne, ze je się jeszcze krócej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 31.03.2012 09:19
musi być pyszne
msmariusz 09.03.2012 21:29
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak