Sposób przygotowania

To taka chińszczyzna po polsku, czyli z chińszczyzną nie ma nic wspólnego :) Ale za to smakuje zaskakująco dobrze i przyrządza się ją w 10 minut. I ani minuty dłużej. Do dzieła:

1. Pierś kurczaka pokroiłam w cienkie paseczki.

2. Poszatkowałam w miarę drobno kapustę pekińską, cebulę, 3 pieczarki i paprykę pokroiłam w paseczki - wyszło ok. 2 pełne garści warzyw.

3. Przygotowałam w kubeczku sos: 5 łyżek pikantnego ketchupu, łyżka sosu sojowego, sok z 1 plasterka cytryny, 2 łyżeczki płynnego miodu.

4. Na gorącą oliwę wrzuciłam kurczaka.

5. Makaron z 2 zupek chińskich zalałam wrzątkiem - na resztę działań mamy 3 minuty.

6. Smażyłam kurczaka 2,5 minuty co jakiś czas mieszając.

7. Dodałam warzywa smażąc 1 minutę.

8. Odcedziłam makaron i dodałam na patelnię, polałam sosem i dokładnie wymieszałam.

Gotowe. Jak widzicie, przygotowanie tego dania zajmuje nie więcej 10 minut. A jest tak smaczne, ze je się jeszcze krócej.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !