Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po żydowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie 5 filetów
cebula biała 3 szt
czosnek 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po żydowsku

śłedzie moczyć ok 2 godzin w wodzie (zmieniając ja), następnie śledzie pokroić w małe kawałki
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę delikatnie posypać solą, czosnek przecisnąć przez praskę,
Śledzie układać w salaterce na śledzie położyć cebule, czosnek, odrobinę majeranku.
Ja dodaję również szczypiorek pokrojony drobniutko, całość zalać olejem. odstawić do lodówki na kilka godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 25.03.2012 20:59
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak