Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie żurawinowo-curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka
cebula
żurawina
majonez
Przyprawa curry orientalna Prymat
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie żurawinowo-curry

Kilogram karkówki pokroiłam w paseczki długości 5-7 centymetrów. Wrzuciłam na rozgrzany olej i mieszając smażyłam kilka minut. Dodałam pół cebuli, pół szklanki wody i osoliłam. Dusiłam pod przykryciem. Kiedy karkówka była miękka dodałam sos wg przepisu mamy mojego męża: 1/2 słoiczka żurawiny (np. Łowicz), 3/4 butli pikantnego ketchupu, 6 łyżek majonezu (najlepiej Kielecki), wyciśnięty ząbek czosnku, 5 łyżeczek curry. Sos według tego przepisu można podać również ze swojską kiełbasą lub smażoną rybą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 10.03.2012 09:31
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak