Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy sernik na zimno z galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód:
masło 75 g
ciasteczka digestive 100 g
masa
serek homogenizowany 300 ml
śmietana 30% 300 ml
galaretki 3 op.
rodzynki 3 łyżki
cukier puder 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
brzoskwinie w puszce 5 połówek

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy sernik na zimno z galaretką

Kroki postępowania

1
Ciasteczka mielę i mieszam z miękkim masłem. Masą wylepiam formę wyłożoną folią spożywczą. Uganiatam ciasteczka tworząc niewielki brzeg. Schładzam w lodówce.
Rozpuszczam dwie galaretki w połowie ilości wody zawartej na opakowaniu. Odstawiam do stężenia i kroję w kostkę.
Krok 1 - Brzoskwiniowy sernik na zimno z galaretką foto
2
Ubijam na sztywno śmietanę z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczam we wrzątku.
Krok 2 - Brzoskwiniowy sernik na zimno z galaretką foto
3
Cały czas mieszając dodaję do serka homogenizowanego ubitą śmietanę oraz żelatynę.
Krok 3 - Brzoskwiniowy sernik na zimno z galaretką foto
4
Do masy dodaję pokrojone galaretki i część brzoskwiń (dwie połówki zostawiam do dekoracji).
Krok 4 - Brzoskwiniowy sernik na zimno z galaretką foto
5
Masę przelewam na ciasteczkowy spód, wierzch dekoruję cienkimi plastrami brzoskwiń. Wylewam na wierzch galaretkę i wstawiam ciasto do lodówki na 3 godziny, by stężało.
Krok 5 - Brzoskwiniowy sernik na zimno z galaretką foto
6
Podaję udekorowane bitą śmietaną. Przechowuję w lodówce.
Krok 6 - Brzoskwiniowy sernik na zimno z galaretką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 12.06.2012 16:14
świetny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak