Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem na krem, cały czas ucierając dodać obie mąki, migdały po 1 żółtku i rum. Kiedy mamy gładkie ciasto delikatnie połączyć je z ubitą pianą z białek. Formę z kominkiem wysmarować tłuszczem i dokładnie wysypać bułką tartą. Na dnie rozprowadzić dwie łyżki ciasta i zapiec w temp. 200st około 5min. Po zapieczeniu rozsmarować kolejną porcję ciasta i tak postępujemy do wykończenia ciasta, ma być dużo warstw.Po upieczeniu ostatniej warstwy ciasto dokładnie wystudzić, wyjąć z formy.Zimną babką polać lukrem.
Lukier robimy z cukru pudru roztartego z sokiem cytrynowym i kilkoma kroplami wody.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    piękna jest i smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    Pychotka
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Znakomity efekt końcowy:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolcia_zip

    Fajna babka :) Pewnie smaczna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    pięknie wygląda!!!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mniam, rumowa:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !