Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prowansalskie spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 50 dag
cebula 2 szt
mielone mięso 80 dag
pomidory 1 kg
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
śmietana 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
bazylia
pieprz, sól, Przyprawa uniwersalna kucharek.
żółty ser starty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Prowansalskie spaghetti

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Mięso podsmażamy na oleju. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wsypujemy do mięsa. Dodajemy obrane, pokrojone pomidory. Dusimy. Doprawiamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, śmietanę, ser. mieszamy. Sosem polewamy makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak