Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś ze szpinakiem i serem z pieczonymi warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
szpinak 50 g
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
ser 2 plastry
ziemniaki 3 sztuka
marchew 1 sztuka
pomidorki cherry 4 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oregano 1 szczypta
bulion 1 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś ze szpinakiem i serem z pieczonymi warzywami

Kroki postępowania

1
Szpinak podsmażamy na oliwie z drobno posiekanym czosnkiem. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 1 - Pierś ze szpinakiem i serem z pieczonymi warzywami foto
2
ziemniaki i marchew obieramy, kroimy na ćwiartki. Pomidorki przekrajamy na pół i wszytsko mieszemy z odrobina oleju i sola , pieprzem oraz oregano, Zawijamy w folię i wstawiamy do nagrzanego piekarnika aż upieką się do miekkości.
Krok 2 - Pierś ze szpinakiem i serem z pieczonymi warzywami foto
3
Pierś z kurczaka rozbijamy cienko, przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Szpinak mieszamy z roztrzepanym jajkiem i rozkładamy na piersi, na to układamy ser i zwijamy w roladkę.
Krok 3 - Pierś ze szpinakiem i serem z pieczonymi warzywami foto
4
Zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy ok 30 minut, z tym że po 10 minutach odwijamy z folii i zalewamy bulionem.
Krok 4 - Pierś ze szpinakiem i serem z pieczonymi warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 12.03.2012 19:26
Smakowicie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak