Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona flądra

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 1 sztuka
kasza gryczana 1 opakowanie
mąka 0,5 szklanki
mleko 0,25 szklanki
jajko 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 sztuka
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona flądra

Kroki postępowania

1
Flądre myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i przyprawiamy z obu stron sola i pieprzem.
Krok 1 - Smażona flądra foto
2
Z mąki, mleka, jajka i papryki słodkiej przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstszej niż na nalesniki.
Krok 2 - Smażona flądra foto
3
Panierujemy rybę i smażymy na oleju. Podajemy z ugotowaną kaszą i cytryną.
Krok 3 - Smażona flądra foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 09.03.2012 19:36
szkoda , że nie mam flądry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak