Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek wiejski z rzodkiewkami wg Piotra

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewki 2 szt
siekany szczypiorek 1 łyżka
serek wiejski 200 g
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek wiejski z rzodkiewkami wg Piotra

Całe opakowanie twarożku wiejskiego ze śmietaną przełożyć do szklanej miseczki. Jedną rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę i wymieszać z twarożkiem i doprawić solą. Z drugiej rzodkiewki wyciąć ostrym nożem kwiatka i ułożyć na środku miseczki z twarogiem, wokół rantu miseczki ułożyć siekany szczypiorek, a pozostałą połówkę rzodkiewki pokroić w plasterki i ułożyć na powierzchni twarożku. Na koniec całość doprawić świezo zmielonym kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 02.04.2012 20:36
Uwielbiam rzodkiewkę:)
pacpaw 25.03.2012 22:47
świetny z bagietką
jozefinach 23.03.2012 10:29
Twarożek wygląda smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak