Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki wołowe z szałwią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek wołowy 2 szt
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
szałwia suszona lub świeża 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wołowe z szałwią

Steki wołowe ( grubości 2-3 cm) posypać grubo mielonym kolorowym pieprzem, posmarować oliwą i schować do lodówki. Patelnię z grubym dnem rozgrzać, smażyć steki po 4-5 minut z każdej strony, usmażone wstawić do nagrzanego do 50 st. piekarnika żeby nie traciły ciepła.
Na patelnię po smażeniu mięsa wrzucić masło, gdy się rozpuści dodać sól morską, pieprz i posiekaną szałwię. Smażyć chwilę aby sos nabrał aromatu szałwi, po czym odcedzić.
Gorące steki polać sosem, podawać.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 09.03.2012 21:57
fajnie
Magda60 09.03.2012 21:57
fajnie
Magda60 09.03.2012 21:57
fajnie
staropolanka5 09.03.2012 21:42
smacznie
Emilia22 09.03.2012 17:39
wygladają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak