Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Quesadillas z indykiem marynowanym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortilla 2 szt
musztarda z czerwonym winem 3 łyżeczki
ser salami 10 plastrów
natka pietruszki
oliwa 2 łyżki
kumin 1 łyżeczka
chilli i sól do smaku
pierś z indyka 1 kostki
papryka marynowana 1 (pokrojona)

Przepis i sposób przygotowania na: Quesadillas z indykiem marynowanym

Kroki postępowania

1
Do miski wkładamy pokrojoną pierś z indyka, musztardę z czerwonym winem, kumin, chilli i oliwę z oliwek. Doprawiamy solą i mieszamy. Odkładamy na bok żeby mięso się kilka minut marynowało.
Krok 1 - Quesadillas z indykiem marynowanym foto
2
Rozgrzewamy patelnie i wrzucamy kawałki indyka. Po ok. 2 min odwracamy je na drugą stronę, smażymy tyle samo, po czym dodajemy pokrojoną marynowaną papryke, posiekaną pietruszkę, chwilkę mieszamy i studzimy, przekładamy do miski.
Krok 2 - Quesadillas z indykiem marynowanym foto
3
Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu i kładziemy jedną tortillę, wokół rantu obkładamy plastry sera aby zachodził na siebie. Rozkładamy indyka na środku,
Krok 3 - Quesadillas z indykiem marynowanym foto
4
na mięsie kładziemy jeszcze 3 plastry sera, przykrywamy drugim plackiem tortilli. Dociskamy ręką i zostawiamy na 2 minuty upewniając się, że nic się nie przypali. Następnie ostrożnie odwracamy quesadille na drugą stronę. Znów dociskamy i zostawiamy na 1-2 minuty. Zdejmujemy z patelni i kroimy na desce na 6 trójkątów.
Krok 4 - Quesadillas z indykiem marynowanym foto
5
Podajemy oblane keczupem lub z sosem np. salsą.
Krok 5 - Quesadillas z indykiem marynowanym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak