Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki z farszem warzywnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puszka kukurydzy
cebula
łyżka masła
sól, pieprz
keczup
parówki 60 dag
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: parówki z farszem warzywnym

Kukurydze osączamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, przekrawamy i usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w małą kostkę. Cebulę i paprykę dusimy na rozgrzanym oleju ok. 10 minut. Wsypujemy kukurydzę. Doprawiamy solą i pieprzem. Parówki głęboko nacinamy wzdłuż i podsmażamy na maśle (najpierw naciętą stroną na dół, potem odwracamy). Napełniamy obficie warzywami i polewamy keczupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 12.07.2010 11:26
Muszę kiedyś zpróbować zrobić takie parówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak