Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta do chleba z pieczarek i jajek

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5
pieczareki całe 0,5 kg
cebula biała 2
olej do smażenia
majonez 3 łyżki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta do chleba z pieczarek i jajek

Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka ścieramy na tarce do jarzyn. Obrane pieczarki również ścieramy na tarce do jarzyn. Cebulę kroimy w prążki. Na oleju podsmażamy cebulę i następnie dodajemy pieczarki, aby się wysmażyły. Wystudzone składniki mieszamy ze sobą, dodając majonez lub /i z jogurtem naturalnym Doprawiamy solą i pieprzem. Pasta jest dobrym urozmaiceniem porannego śniadania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 16.04.2012 20:18
uwielbiam pasty na świeżym chlebku
rutynka 04.04.2012 14:53
super pomysł
Marzena34 13.03.2012 19:25
uwielbiam pasty,a takiej jeszcze nie robiłam,dzieki za pomysł
iziona 09.03.2012 17:49
Muszę koniecznie wypróbować bo lubię takie pasty do chleba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak