Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cieply siorbak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok jabłkowy 250 mililitrow
naktar morelowy 250 mililitrow
herbata zielona 3 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Cieply siorbak

Podgrzać sok i nektar w rondelku; doprowadzić prawie do wrzenia. Zdjąć z ognia, włożyć torebki herbaty na około 2 minuty. Usunąć torebki; można też przecedzić herbatę. Serwować gorące.

Przepis na 2 porcje.

Jeżeli nektar morelowy jest niedostępny można go zastąpić mikstura soku jabłkowego i brzoskwiniowego lub ananasowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak