Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy ze skórek i gotujemy w osolonej wodzie. Kolejno gdy nam się ugotują, odlewamy wodę, zostawiając ok 1-2 cm wody na dnie w garnku wraz z ziemniakami. Póki są jeszcze gorące rozbijamy tłuczkeim, dodajemy mąki i ubijamy dalej. Na patelni roztapiamy słoninkę pokrojoną w kostkę. Łyżką nakłdamay na patelnie ziemniaki, tworząc kulki i podsmażamy, polewamy smalcem.

Komentarze

  • 1
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    szybko i smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    ciekawie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Nie napisałaś jaka mąka. Ma to znaczenie bo gdy damy zwykłą mąkę to nie beda się kleić , a ja daje ziemniaczaną to bez problemu się kleją

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !