Sposób przygotowania

Mięso- nóżki kurczaka myjemy dokładnie i zalewamy w garnku wodą. Gotujemy ok 30 minut. Po tym czasie zbieramy szumowiny i dodajemy mrozone warzywa z mrożonek z kalafiorowej i brokułowej. Można dodać swoje warzywa, jak ktoś ma kalafior, groszek, fasolę, włoszczyznę. Dodajemy pokrojone i obrane ziemniaki.Dodajemu liście laurowe, ziele angielskie i pieprz oraz kostkę rosołową. Na sam koniec gotowani zupkę zagęszczamy śmietaną. Gotujemy ok 40 minut. Podajemy na talerzykach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    idealna wiosenna zupa
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też robię podobną

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !