Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka warzywno- śmietanowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrozonka brokułowa 1
kwaśna śmietana 3 lyzki
nóżki kurczaka 3
ziemniaki 4
kostka rosołowa 1
sól 1
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 3

Przepis i sposób przygotowania na: zupka warzywno- śmietanowa

Mięso- nóżki kurczaka myjemy dokładnie i zalewamy w garnku wodą. Gotujemy ok 30 minut. Po tym czasie zbieramy szumowiny i dodajemy mrozone warzywa z mrożonek z kalafiorowej i brokułowej. Można dodać swoje warzywa, jak ktoś ma kalafior, groszek, fasolę, włoszczyznę. Dodajemy pokrojone i obrane ziemniaki.Dodajemu liście laurowe, ziele angielskie i pieprz oraz kostkę rosołową. Na sam koniec gotowani zupkę zagęszczamy śmietaną. Gotujemy ok 40 minut. Podajemy na talerzykach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.07.2013 11:54
też robię podobną
agabi
agabi 09.03.2012 15:13
idealna wiosenna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak