Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną przekroić kilka razy, zalać wodą i podgotować w odkrytym garnku. Obraną cebulę poszatkować, ugotować, dodać do kapusty kiszonej. Mięso pokroić na małe kawałki, smażyć na tłuszczu, gdy kapusta na pół ugotowana wrzucić mięso wraz z tłuszczem, dodać listek bobkowy, ziele angielskie, powoli gotować. Kiełbasę obrać, pokroić na kawałki, boczek pokroić w grubą kostkę, wytopić, włożyć do kapusty. Bigos doprawić solą, pieprzem, dodać przecier pomidorowy.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo apetyczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    dawno nie robiłam ale mam smaka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Naszła mnie ochota na taki bigosik:o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !