Sposób przygotowania

Po pół tabliczki obu czekolad posiekać. Resztę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Masło utrzeć, stopniowo dodawać cukier, jajko oraz esencję. Makę zmieszać z proszkiem i solą. Połowę dodać do masy maślanej, wymieszać z rozpuszczoną czekoladą. Dodać resztę mąki oraz posiekaną czekoladę. Zagnieść gładkie ciasto. Lekko rozwałkować, foremkami wykrawać ciasteczka. Można także po prostu formować kulki i lekko je spłaszczyć. Ułożyć na blasze wyłożónej papierem do pieczenia. Układać w odstępach ok. 3 cm. Piec ok. 20 min w temp. 150st.

Z podanych składników otrzymamy ok. 50szt

Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    zapowiadają się smakowicie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię takie ciasteczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    jakie fajne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !