Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone po meksykańsku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebule 3 szt
jajko 1 szt
śmietana 1/2 szkl
olej
czerwone papryki 2 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
słodka paptyka 2 łyżeczki
natka pietruszki
sól do smaku
bułka czerstwa 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone po meksykańsku

Mięso połączyć z namoczoną bułką i dwiema drobno pokrojonymi cebulami. Wymieszać z jajkiem i posiekaną natką. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. uformowć kilka kotlecików, usmażyć. Resztę mielonego podsmażyć. Papryki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać przecier. Kotleciki oraz mięso zalać sosem. Śmietanę wymieszać z ostra papryką i dodac do mięsa. Dusić ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 26.07.2013 13:37
super danie
caralajna 24.03.2013 06:57
lubię pikantne smaki
danusia19671 24.05.2012 18:34
extra
ronald88 10.03.2012 13:44
własnie super pomysł :) polecam
Joanna46 09.03.2012 16:15
Coś nowego....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak