Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybna z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 8 sztuk
cebula biała 4 sztuki
olej do smażenia
jabłka 4 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki
pieczarki 300 gram
masło 50 gram
żółty ser 150 gram
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
filety z mintaja 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybna z jabłkiem

Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, a następnie obrać i pokroić w plasterki.Obraną cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oleju.Jabłka obrać, zetrzeć na tarce lub pokroić w cienkie plastry.Wymieszać z cebulą i przyprawami.
Udusić do miękkości.Filety umyć, posolić, obtoczyć w mące, usmażyć.Pieczarki obrać, pokroić i udusić na maśle.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć warstwy ziemniaków,ryb,cebuli z jabłkiem i pieczarek.Piec około 15-20 minut w temp. 180 stopni.Pod koniec pieczenia posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 09.03.2012 12:47
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak