Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
skrzydełka 2 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 sztuka
cebula 1/4 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa

Mięso oczyścić, umyć, zalać wodą, postawić do gotowania. Marchew i pietruszkę obrać, umyć, pokroić, dodać do mięsa. Posolić i gotować do miękkości mięsa. Dodać umyty liść lubczyku, koncentrat i opieczoną cebulę. Doprawić do smaku, dodać śmietanę. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 09.03.2012 13:23
Nie ma to jak tradycyjna pomidorowa - smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak