Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowe pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15-20 sztuk
mleko 3/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka
sok buraczkowy
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Różowe pieczarki

Pieczarki oczyścić, umyć i osuszyć, przyciąć ogonki. Oprószyć solą i pieprzem. Mleko, mąkę, wodę i jajko zmiksować albo dokładnie wymieszać, dodać szczyptę soli. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto naleśnikowe. Zabarwiamy sokiem z buraka według uznania. Pieczarki zanurzać w przygotowanym cieście i smażyć w przygotowanym oleju kilkakrotnie obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 03.04.2012 15:56
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak