Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paczuszki z morelami i płatkami migdałowymi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
dżem morelowy
płatki migdałowe
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paczuszki z morelami i płatkami migdałowymi

Płat ciasta francuskiego kroimy w niewielkie kwadraty równej wielkości.

Na środku każdego kwadracika kładziemy łyżeczkę dżemu morelowego, posypujemy płatkami migdałowymi i zlepiamy razem rogi (nie trzeba dokładnie zlepiać, ponieważ chodzi o to by podczas pieczenia się otworzyły).

Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na 12-15 minut.

Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 22.11.2013 07:23
robiłam na niedzielę i wyszły wspaniałe!
Beata73 13.11.2013 08:46
pięknie wyglądają i także smakują
agnieszka189 12.03.2012 16:29
No muszę nieskromnie przyznać, że są rewelacyjne, zwłaszcza takie ledwo ostygnięte, chrupiące!!Hmmmm, pycha, polecam ;)
Agnieszka_B 09.03.2012 14:13
Pyszne połączenie ciasta francuskiego, dżemu morelowego i migdałów:)
ziutula
ziutula 09.03.2012 12:54
taka paczuszka by mogła do mnie trafić choć jedna...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak