Sposób przygotowania

Płat ciasta francuskiego kroimy w niewielkie kwadraty równej wielkości.

Na środku każdego kwadracika kładziemy łyżeczkę dżemu morelowego, posypujemy płatkami migdałowymi i zlepiamy razem rogi (nie trzeba dokładnie zlepiać, ponieważ chodzi o to by podczas pieczenia się otworzyły).

Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na 12-15 minut.

Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taka paczuszka by mogła do mnie trafić choć jedna...
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszne połączenie ciasta francuskiego, dżemu morelowego i migdałów:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    No muszę nieskromnie przyznać, że są rewelacyjne, zwłaszcza takie ledwo ostygnięte, chrupiące!!Hmmmm, pycha, polecam ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pięknie wyglądają i także smakują
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    robiłam na niedzielę i wyszły wspaniałe!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !