Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w miodowej skorupce

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 sztuka
sól do smaku
przyprawa do grila ziołowa do smaku
masło 1 łyżka
miód 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w miodowej skorupce

Królika wyporcjować, umyć, osolić i pozostawić na noc w lodówce. Na patelni rozgrzać masło i zrumienić mięso z obu stron, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego wraz z masłem, podlać wodą- niewielka ilość ,oprószyć przyprawą ziołową i piec na180*C polewając mięso powstałym sosem. Gdy mięso jest już prawie miękkie(ok. 1 godziny pieczenia- zależy od wielkości królika) mięso posmarować dwukrotnie miodem nadal piec w piekarniku aż do miękkości. Dodałam miód mandarynkowy ale może być także wielokwiatowy. Mięso ma wyjątkowy kolor i smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 13.11.2011 12:26
uwielbiam
agnieszka214 13.11.2011 12:26
uwielbiam
Agnieszka172 15.11.2010 21:12
ładnie wygląda i za pewne smakuje
mehia 05.07.2010 10:54
piękne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak