Sposób przygotowania

Kapustę odcisnąć, jeśli bardzo kwaśna, opłukać. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w piórka cebulkę, zeszklić. Dodać kapustę, wymieszać i chwilę dusić. Zalać wodą by zakryła kapustę, można dodać suszonego grzybka i dusić do miękkości kapusty. Dodać pokrojoną kiełbasę i chwilę dusić. Doprawić do smaku. Pieczarki umyć, oprószyć solą i pieprzem, albo przyprawą kuchenną. Mleko połączyć z wodą, jajkiem i mąką. Mąki dodać tyle, aby powstało gęste ciasto naleśnikowe. Posolić albo dodać przyprawę. Na patelni rozgrzać olej, maczać w cieście pieczarki i smażyć na rumiano. Usmażone pieczarki dodać do kapusty i wymieszać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !