Sposób przygotowania

Z mięsa mielonego, jajka, odciśniętej z wody kajzerki, bułki tartej, musztardy, pieprzu i soli wyrabiamy małe klopsiki. Do garnka z oliwą i masłem dorzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę solimy i pieprzymy, dolewamy ok. 1,5 l. gorącej wody, wrzucamy kostkę cały czas gotując. Kiedy kostka się rozpuści, dorzucamy koncentrat, listek laurowy, ziele ang., śmietanę i zagęszczamy mąką do uzyskania odpowiednio gęstej konsystencji. Dorzucamy zioła prowansalskie, dużą szczyptę chili, albo nawet i dwie, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Uformowane klopsy dorzucamy do sosu, gotujemy jakieś 15- 20 min. Posypujemy koperkiem. Klopsiki zdecydowanie najlepiej smakują z ziemniaczkami z wody posypanymi koperkiem i z mizerią.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !