Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka selerowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 sztuka
rodzynki 1 garść
świeże lub suszone śliwki bez pestek 5 sztuk
świeże lub suszone morele bez pestek 5 sztuk
sok z 1/2 cytryny
majonez
sól i pieprz do smaku
jabłko kwaśne 1 sztuka
orzechy włoskie 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka selerowa

Seler wyszorować, obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, skropić sokiem z cytryny. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, wymieszać z selerem, ew. dodać jeszcze trochę soku z cytryny. Śliwki i morele pokroić w paseczki (suszone uprzednio moczyć 10 minut w ciepłej wodzie). Seler i owoce wymieszać, dodać majonez, doprawić do smaku i jeszcze raz dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela251
mela251 20.01.2012 08:05
pycha
IKrakowianka 05.11.2011 07:50
smaczna i zdrowa sałatka selerowa
Dorota71 22.09.2010 13:11
zdrowiutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak