Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serrówki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 szt
mleko 5 łyżek
mąka 4 łyżki
ser żółty 15 dkg
parówka drobiowa 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Serrówki

Kroki postępowania

1
Jajka rozbełtać z mlekiem i szczyptą soli i pieprzu. Ser żółty zetrzeć na drobnych oczkach. Parówkę obrać z osłonki. Przekroić wzdłuż na pół i pokoić w małe kawałeczki. Wszystkie składniki wymieszać
Krok 1 - Serrówki foto
2
Na patelni rozgrzać małą ilość oleju. Nabierać po łyżce ciasta i smażyć rumiane plauszki.
Krok 2 - Serrówki foto
3
Podawać ciepłe zaraz po usmażeniu solo lub z dodatkiem dowolnej sałaty. Porcja dla dwóch osób. Smacznego!!
Krok 3 - Serrówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 15.01.2013 10:42
interesujący przepis,dzisiaj wypróbuję
wulkanxd 05.08.2012 21:41
pyszności
Katarzyna59 18.05.2012 20:11
pyszne
Renia1 11.03.2012 21:20
szybkie i proste, super
gosia47-47 09.03.2012 09:19
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak