Sposób przygotowania

Jajka obrać i oddzielić białka od żółtek. Do szklanej salaterki zetrzeć na tarce białka, lekko posolić i popieprzyć, posmarować majonezem. Na wierzch białek wyłożyć cebule drobno posiekane lub starte na tarce z dużymi otworami, również posmarować majonezem. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozgnieść widelcem na jednolitą masę, delikatnie rozsmarować na warstwie cebuli i przykryć kolejną warstwą majonezu. Następnie na tarce z drobnymi otworami zetrzeć żółtka i rozsypać na wierzchu dania. Posolić, popieprzyć i obficie posypać zieleniną. Przykryć płatkiem folii spożywczej i przynajmniej 2 godziny przed podaniem wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka tuńczykowa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kome

    świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !