Sposób przygotowania

Śledzie osączyć z oleju i wymoczyć 2 godziny w zimnej wodzie.
Następnie osączyć i pokroić w niewielkie kawałki.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce warzywnej z największymi oczkami.
Doprawić 2 łyżkami octu jabłkowego, aby nie ciemniały.
Wino zagotować z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i plastrami cebuli. Ostudzić i połączyć z pieprzem, solą i miodem.
Marynatę winną doprawić octem jabłkowym.
W słoiku układać śledzie, przekładając je cebulą i tartymi jabłkami.
Zalać wystudzoną winną marynatą.
Słoiki odstawić do lodówki na 24-48 godzin.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="teal"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="teal">
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    śledzie to moje smaki w każdej wersji...
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !