Sposób przygotowania

Śledzie osączyć z oleju i wymoczyć 2 godziny w zimnej wodzie lub mleku. Potem osączyć i opłukać pod bieżącą wodą - osuszyć papierowymi ręcznikami.
Pokroić śledzie w niewielkie kawałki, na jeden kęs.
Ogórki marynowane osączyć z zalewy i utrzeć na tarce warzywnej z największymi oczkami. Dosypać koperek i wymieszać.
Śledzie przełożyć do dużego słoika, warstwami przekładać utartymi ogórkami z koperkiem.
Odstawić do lodówki na 1-2 doby, aby się lekko zamarynowały.
Kiedy śledziki zmacerują się w ogórkach, wymieszać je z majonezem przyprawionym miodem i pieprzem.
Ponownie umieścić w słoiku i pozostawić w lodówce na 24 godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="teal"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="teal">
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !