Sposób przygotowania

Na dużej patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej suchy ryż.
Polać winem, a kiedy odparuje dolać soku z buraków i dodać nieco soli. Kiedy ryż wchłonie sok buraczany, dolać kolejną porcję.
Kiedy cały sok będzie już wchłonięty przez ryż, podlewać wodą lub lekkim bulionem.
Pod koniec doprawić risotto pieprzem i wyciśniętym czosnkiem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="teal"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="teal">
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !