Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 400 g
ziemniaki surowe 800 g
koperek 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane

Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce po czym dodać odciśnięte z soku surowe ziemniaki.
Następnie dodać posiekany koperek oraz sól , pieprz, całość dokładnie wymieszać aby powstało gęste ciasto, dodając w razie potrzeby mąkę.
Z powstałej masy formować rękami kluski, które gotować ok. 25min nie dopuszczając do wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.04.2013 00:31
bardzo lubię takie ciemne kluski z tartych ziemniaków
Łukasz15 29.12.2012 19:18
Pyszne
Wafelek2601 26.12.2012 19:45
Bardzo dobre
Wafelek2601 26.12.2012 19:45
Bardzo dobre
Motorek 09.10.2012 13:46
super
malaczarna23 06.10.2012 11:45
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak