Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Odstawić w chłodne miejsce na około 2 godz. Po tym czasie rozgrzać piekarnik do 215 C, karkówkę umieścić w naczyniu żaroodpornym i wierzch mięsa posmarować musztardą francuską. Piec około 1,5 godziny (bez przykrycia),aż mięso będzie lekko przyrumienione ( czas pieczenia zależy od wielkości mięsa- im cięższa, tym dłużej trzeba piec). Przed podaniem pokroić na zgrabne kawałki. Podawać na ciepło.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    i z musztardą fajnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    uwielbiam takie mięsko!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Pewnie ostra.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Nie jest ostra ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    wyglada wspaniale
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !