Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Francuska" karkówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Musztarda francuska Prymat 1 słoiczek
sól, pieprz do smaku
karkówka około 1/2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: "Francuska" karkówka

Mięso umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Odstawić w chłodne miejsce na około 2 godz. Po tym czasie rozgrzać piekarnik do 215 C, karkówkę umieścić w naczyniu żaroodpornym i wierzch mięsa posmarować musztardą francuską. Piec około 1,5 godziny (bez przykrycia),aż mięso będzie lekko przyrumienione ( czas pieczenia zależy od wielkości mięsa- im cięższa, tym dłużej trzeba piec). Przed podaniem pokroić na zgrabne kawałki. Podawać na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 20.03.2012 00:14
dobra
aginaa 09.03.2012 20:17
wyglada wspaniale
Mariola21 09.03.2012 18:01
Nie jest ostra ;)
Joanna46 09.03.2012 09:03
Pewnie ostra.
treonina 09.03.2012 08:46
uwielbiam takie mięsko!
msmariusz 08.03.2012 22:15
i z musztardą fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak