Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić na cząstki, marchewkę i pietruszkę w plasterki, seler w dość grubą kostkę, a cebulę w ósemki.
Piekarnik rozgrzać do 210 st.C. Dwie duże blachy wysmarować oliwą. W dużej misce wymieszać 6 łyżek oliwy z 2 łyżkami tymianku i 2 łyżkami majeranku. Dodać warzywa i dokładnie wymieszać. Oprószyć solą i pieprzem. Wyłożyć na blachy i piec kolejno na górnym poziomie piekarnika, aż warzywa będą miękkie (ok. 50 minut).
Wymieszać ocet balsamiczny z 3 łyżkami oliwy oraz resztą majeranku i tymianku. Sosem polać upieczone i lekko ostudzone warzywa. Posypać natką i skórką z cytryny, jeśli trzeba doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    wyglądają apetycznie, je się same czy do tego jakieś mięsko ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !