Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk i musztarda francuska na sałacie - LIGHT

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa
Musztarda francuska Prymat
cebula czerwona
koperek
sok z cytryny
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk i musztarda francuska na sałacie - LIGHT

Przepis na niskokaloryczny lunch :)

1. Poszarpaną sałatę ułóż na talerzy, skrop odrobiną soku z cytryny.
2.Na wierzch ułóż koperek. Wszystko posyp pieprzem.
3. Czerwoną cebulą pokrój w krążki, zasól i skrop sokiem z cytryny. Odczekaj chwilę i ułóż na sałacie.
4. Poukładaj, na sałacie, pożądaną ilość tuńczyka.
5. Dodaj połowę lub więcej jeśli chcesz, jajka ugotowanego na twardo.
6. Na końcu połóż na jajku ok. 2 łyżeczek musztardy francuskiej.

Jeśli ktoś chce może polac sałatke oliwą z oliwek. Ta wersja jest dla zrzucających kilogramy :)

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 08.03.2012 22:35
kolorowo wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak