Sposób przygotowania

Do podgrzanego mleka wrzucamy suszone grzyby i odstawiamy na 15 min. Podsmażamy boczek pokrojony w kostkę. Osobno podsmażamy pieczarki.
Rozpuszczamy masło, dodajemy mąką i mieszamy przez ok. 2 minuty. Osączamy grzyby i całość mleka przelewamy do masy. Ciągle mieszając gotujemy ok 10 minut aż zgęstnieje - dodajemy sól i pieprz.

Ugotowany makaron mieszamy z odsączonymi grzybami, podsmażonymi pieczarkami i boczkiem. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy sosem i posypujemy parmezanem.

Całość zapiekamy 20 min w piekarniku nagrzanym do 190C.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musiało być pyszne:)
  • 4
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmmmmm super!;)
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    Rewelacyjnie smaczne to musi być
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    Pychota:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !