Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowe tagliatelle

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 500 ml
masło 20 gram
mąka 25 gram
tagliatelle 200 gram
boczek wędzony 50 gram
parmezan starty 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe tagliatelle

Do podgrzanego mleka wrzucamy suszone grzyby i odstawiamy na 15 min. Podsmażamy boczek pokrojony w kostkę. Osobno podsmażamy pieczarki.
Rozpuszczamy masło, dodajemy mąką i mieszamy przez ok. 2 minuty. Osączamy grzyby i całość mleka przelewamy do masy. Ciągle mieszając gotujemy ok 10 minut aż zgęstnieje - dodajemy sól i pieprz.

Ugotowany makaron mieszamy z odsączonymi grzybami, podsmażonymi pieczarkami i boczkiem. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy sosem i posypujemy parmezanem.

Całość zapiekamy 20 min w piekarniku nagrzanym do 190C.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 22.05.2012 21:11
Pychota:)
mariel78 29.04.2012 15:33
Rewelacyjnie smaczne to musi być
Andysz 27.04.2012 10:22
mmmmmmm super!;)
anja3107 22.04.2012 14:35
pycha
agabi
agabi 08.03.2012 20:26
to musiało być pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak