Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane hamburgery

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulki do hamburgerow wg uznania
mięso mielone wołowe 1/2 kg
cebula czerwona 1 szt
ogórek konserwowy Smak 1-2 szt
pomidor 1 szt
ketczup do smaku
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane hamburgery

Mięso mielony przyprawić. Uformować zgrabne kotlety. Rozgrzać grilla (użyłam elektronicznego) i przysmażyć mięso, aż będzie miało ładny kolor. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Pomidora sparzyć, pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki pokroić na plasterki. Rozgrzać piekarnik, naciąć bułki i włożyć je do piekarnika, aby się podgrzały. "Dół" bułki posmarować ketczupem, położyc kawałek pomidora, ogórka, cebuli czerwonej, porcje usmażonego mięsa i przykryć drugą połówką bułki. Od razu podawać ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 10.05.2015 15:00
ale by takie zjadł, mniam
Justyna28 24.04.2012 17:44
wygląda super:)
Piotr24 08.03.2012 20:53
też bym takiego skubnął ;)
agabi
agabi 08.03.2012 20:27
wow, narobiłaś mi smaka a jak jak zwykle na diecie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak