Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodać kaszę mannę i pokrojoną drobno cebulę, jajko, można dodać dwie łyżki wody albo mleka. Doprawić do smaku, zarobić masę. Na patelni rozgrzać, olej, dodać umyte i pokrojone pieczarki. Dodać obrane i pokrojone cebule, a także obraną i startą marchew. Podlać wodą i dusić. Ogórki pokroić w kostkę i dodać do sosu razem z pokrojonym pomidorem. Posolić i dalej dusić. Z masy formować pulpeciki, obtaczać w mące, dodać do sosu. Dodać też kukurydzę, jeśli trzeba podlać wodą i dusić ok. 15 minut. Doprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Spróbowałabym :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    dla mnie pycha, chętnie wykorzystam ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !