Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowe kluski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
mąka
sól
słonina 10-15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe kluski

Mleko, wodę, jajko i mąkę połączyć i wymieszać. Można zmiksować. Mąki dodajemy tyle by powstało bardzo gęste ciasto, tak by można było je nabierać łyżką. W garnku zagotować wodę, posolić. Namaczaną łyżką w wodzie nabierać ciasto i kłaść na gotującą się wodę. Zamieszać. Gdy kluski wypłyną, wyjmować łyżką cedzakową. Boczek pokroić w kostkę, przetopić, polać kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak