Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deswerowe kuleczki kokosowo-migdałowe w białej czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 1,5 tabliczki
wiórki kokosowe 1 szklanka
płatki migdałowe 1/2 szklanki
mleko kokosowe 1 szklanka
likier kokosowy 10 ml
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Deswerowe kuleczki kokosowo-migdałowe w białej czekoladzie

Wiórki kokosowe i płaty migdałów zmiksować z mlekiem kokosowy.Po zmiksowaniu przetrzeć przez sito.Schłodzić na około godzinę w lodówce.Białą czekoladę rozpuścić w garnuszku dodając 1/2 kostki masła.Po rozpuszczeniu zdjąć garnuszek z ognia,wlać likier kokosowy i wymieszać składniki i ostudzić. Z masy kokosowo migdałowej formować małe kuleczki.Kuleczki obtaczać w czekoladzie.Gotowe kuleczki wykładać na pergamin i chłodzić w lodówce do zastygnięcia czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 26.05.2012 09:58
pyszne
Dorota37 25.05.2012 14:48
ciekawy przepis
fictor123 09.04.2012 08:42
super
olkaaa 19.03.2012 08:17
fajne
Anna152 10.03.2012 08:32
extra
Kas2 08.03.2012 21:46
można się miło zasłodzić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak