Sposób przygotowania

Truskawki włożyć do słoja, zalać wódką, szczelnie zamknąć i odstawić na dobę, w ciągu dnia ustawiać w słońcu a w nocy w ciepłe miejsce. Odcedzić przez lniany woreczek, owoce odcisnąć. Zagotować wodę z cukrem, odszumować, do gorącego syropu wlać nalewkę, dodać kwasek i szybko schłodzić. Rozlać do butelek. Przechowywać w ciepłym miejscu.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    z truskawek jeszcze nie piłam, ale na pewno jest pyszna:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ojj ... coś pysznego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !